Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

H μακαρονάδα του καλοκαιριού...

imageΥλικά:4-5 ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος) κομμένες σε μικρά κομμάτια ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
4-5 φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο μακαρόνια
ελαιόλαδο
1φιλέτο αντζούγιας (προαιρετικά)
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Πως την φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια ντομάτας μαζί με το σκόρδο τα φύλλα βασιλικού και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστούν.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (ότι τύπο προτιμούμε) 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Στο μεταξύ βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο, την αντζούγια και την καυτερή πιπεριά, ρίχνουμε το μπολ με τις ντομάτες και στη συνέχεια τα στραγγισμένα μακαρόνια.
Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ή λιγότερο (στην περίπτωση που οι ντομάτες δεν έχουν βγάλει αρκετά υγρά κρατήστε 2-3 κ. σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και προσθέστε το στο τηγάνι), ανάλογα με το πόσο αλ ντέντε τα θέλουμε.
Αφήνουμε εκτός φωτιάς 1’-2 ΄ να χυλώσουν και σερβίρουμε. Συνοδεύονται ιδανικά με κομματάκια φέτας ή ανθότυρου.

* Μπορείτε να μαρινάρετε τις ντομάτες από το πρωί και να φτιάξετε την μακαρονάδα μέσα σε 5-6 λεπτά το απόγευμα
* Αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου