Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Με Jelly Bean το 10% των συσκευών Android


Με πολύ καλούς ρυθμούς προχωρά η εξάπλωση της πλατφόρμας

Με Jelly Bean το 10% των συσκευών AndroidΜε τη σταδιακή υιοθέτηση της έκδοσης Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) να συνεχίζεται, η Google έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει τη διάθεση της επόμενης αναβάθμισης, Jelly Bean. 

Η τελευταία ενημέρωση από την εταιρεία, μάς δείχνει πως το 29,1% των συσκευών Android διαθέτουν την ICS, που παρουσιάζει σημαντική αύξηση από το 15,9% του περασμένου Αυγούστου.

Οι εκδόσεις Jelly Bean, Android 4.1 και 4.2, σε συνδυασμό, καταφέρνουν να φτάσουν στο 10,2% των συσκευών της πλατφόρμας, επίδοση απόλυτα ικανοποιητική για το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, αν κάνουμε τη σύγκριση με την ICS, βλέπουμε πως η έκδοση Jelly Bean έχει καταφέρει να καλύψει το συγκεκριμένο ποσοστό, αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι ο προκάτοχος του.

Η ταχύτητα εξάπλωσης βέβαια των νέων εκδόσεων, είναι και αποτέλεσμα τις διαφοράς της τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών των ίδιων των συσκευών. Οι διαφορές ανάμεσα στην Android 2.3 GingerBread και την ICS ήταν πολύ μεγαλύτερες, από ό,τι ανάμεσα στην 4.0 και την 4.1. 

Τα επίπεδα των συσκευών όμως επιτρέπουν την αλλαγή από την ICS στη Jelly Bean πολύ πιο εύκολα, πράγμα που δεν μπορούσε να συμβεί παλαιότερα με τη GingerBread.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η έκδοση Android 2.3 παραμένει υψηλά με ένα ποσοστό της τάξης του 47,6% των συσκευών, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πτώση της κάτω από το 50%, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Google.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου