Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Δείτε το πρώτο υπερηχογράφημα εμβρύου σε 3D!


Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου. Η τρισδιάστατη εικόνα (3D) προκύπτει από την σύνθεση πολλών δισδιάστατων εικόνων. Στα περισσότερο εξελιγμένα μηχανήματα μπορούμε να βλέπουμε το έμβρυο τρισδιάστατο σε πραγματικό χρόνο (4D), δηλαδή να βλέπουμε το έμβρυο να κινείται.


Το μεγάλο πλεονέκτημα της τρισδιάστατης 3D και της  τετραδιάστατης 4D υπερηχογραφίας είναι ότι μας δίνει την ευχαρίστηση να δούμε το έμβρυο, το  αναπτυσσόμενο μωράκι σε πραγματικό χρόνο(real time) να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον.

Στο ιατρείο μας, με τις δυνατότητες που μας παρέχει το υπερσύγχρονο  έγχρωμο  μηχάνημα υπερήχων SIEMENS X500 με επίπεδη οθόνη,  το ζευγάρι είναι σε θέση να βλέπει σε κάθε ραντεβού το μωράκι του  τρισδιάστατα, να κινείται ζωντανά τετραδιάστατα στον χώρο και  να βλέπει και  χαρακτηριστικά του προσώπου του! Προτρέπουμε δε το ζευγάρι, εάν πρόκειται για την δεύτερη ή την τρίτη  εγκυμοσύνη του, να φέρνει και το πρώτο παιδάκι του στα ραντεβού, ιδιαιτέρως μετά τους 4-5 μήνες.

Με τον τρισδιάστατο υπέρηχο σε πραγματικό χρόνο, εκτός από τους γονείς καί το παιδί μπορεί να βλέπει το αναπτυσσόμενο έμβρυο! Με τον τρόπο αυτό ‘δένεται’ μαζί του , αφού έχει την δυνατότητα να βλέπει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα χέρια του , τα πόδια του, το σωματάκι του ολόκληρο! Μέσα σε ένα – δύο ραντεβού, το παιδί έχει έρθει ήδη σε μια ‘ισορροπία’ με το έμβρυο- δέν το βλέπει πιά σαν ‘ανταγωνιστή’ του μέσα στην οικογένεια και έτσι οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα λιγότερο όταν θα πάνε με το νεογέννητο παιδάκι τους στο σπίτι( το πρώτο τους παιδάκι έχει ήδη εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με τό νεογέννητο από την ενδομήτρια ήδη ζωή του!

Με τον τρόπο αυτό το ζευγάρι έχει μια άμεση εικόνα του μωρού του, πιο ρεαλιστική και πιο ‘αληθινή’  που συντελεί στο περαιτέρω ‘δέσιμο’  του ζεύγους και των άλλων μελών της οικογένειες με το ’ερχόμενο’  νέο μέλος. Στο ιατρείο μας, μαζί με κάθε υπερηχογράφημα κυήσεως πραγματοποιείται και 3D-4D υπέρηχο του εμβρύου, χωρίς επιπλέον χρέωση για το ζευγάρι, ως μιά επιπλέον υπηρεσία στίς μέλλουσες μητέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου