Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με παγωτό και επικάλυψη σοκολάτας


Εύκολα Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια! 

Υλικά
(Για 45 άτομα)
 

    1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
    250 g βούτυρο
    8,5 μπάλες παγωτό βανίλια
    1 κ.γ κακάο
    6-8 σταγόνες άρωμα μέντας
    1,5 κ.γ. βανίλια
    350 g τσιπς σοκολάτας
    1/3 της πλάκας κεριού παραφίνης
 
Εκτέλεση Συνταγής
 
Χτυπάμε μαζί το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και το χωρίζουμε σε 4 μπολ.
 
Προσθέτουμε 2 μπάλες παγωτού στο κάθε ένα και 2,5 στο μπολ μέντας.
Επίσης προσθέτουμε στο 1 μπολ το κακάο, στο δεύτερο τις σταγόνες μέντας και στο τρίτο
τη βανίλια και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10'
 
Για την επικάλυψη:
 
Λιώνουμε τα τσιπς σοκολάτας και την παραφίνη σε μπεν μαρί. Βάζουμε οδοντογλυφίδες στις μπαλίτσες
και τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε αλουμινόχαρτο ή σε λαδόκολα.
 
Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και καλύπτουμε τα σημεία που δεν έχουν σοκολάτα.
Διατηρούμε στο ψυγείο για εβδομάδες σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο.
 toarkoudi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου