Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Υφάσματα γεμάτα… φως!


Μέχρι σήμερα όταν αναφερόμασταν σε υφάσματα χρησιμοποιούσαμε προσδιορισμούς που περιέγραφαν την υφή, την πλέξη, τα μοτίβα τους. Πλέον όμως, μπορούμε να περιγράφουμε και τη… φωτεινότητά τους!
Ο λόγος για τη γαλλική εταιρεία LumiGram η οποία ενσωμάτωσε οπτικές ίνες σε ύφασμα δημιουργώντας μια νέα γενιά υλικού, ικανού να μετατραπεί σε φωτεινές κουρτίνες, σκεπάσματα, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων ή ακόμα και σε ρούχα.
Perierga.gr - Υφάσματα γεμάτα… φως!
«Ατμοσφαιρικό» υλικό
Το φωτεινό ύφασμα για όσους φοβούνται το σκοτάδι, λειτουργεί με τη βοήθεια μπαταρίας ή αντάπτορα ρεύματος. Οι υπέρλεπτες οπτικές ίνες Luminex, όπως ονομάζονται, βρίσκονται ενσωματωμένες στην ύφανση και φωτίζονται από φωτοδιόδους (LED) που βρίσκονται στην άκρη του υφάσματος.
Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ύφασμα που λαμπυρίζει στο σκοτάδι μπορεί να πλυθεί κανονικά, αλλά δεν μπορεί να σιδερωθεί.
«Σε αντίθεση με άλλες πηγές φωτός – όπως π.χ. οι λάμπες φθορισμού – τα LED και οι οπτικές ίνες δημιουργούν έναν μυστηριώδη και εντυπωσιακό φωτισμό» εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας.
Perierga.gr - Υφάσματα γεμάτα… φως!
Η τιμή του υφάσματος του μέλλοντος, για την ώρα μοιάζει απαγορευτική: ενδεικτικά το «ρομαντικό» σκέπασμα του κρεβατιού στοιχίζει περί τα 400 ευρώ.
Η LumiGram έχει ήδη σχεδιάσει μια σειρά φουτουριστικών ρούχων, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που στο πλαίσιο των προωθητικών τους δραστηριοτήτων φλερτάρουν με την ιδέα ενός φωτεινού t-shirt.
Perierga.gr - Υφάσματα γεμάτα… φως!
πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου