Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πως να διαχειριστείτε την μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή


Βήμα πρώτο...
 



Βάζετε το laptop για φόρτιση όποτε έχετε χρόνο.



Η πρόοδος στην τεχνολογία των επαναφορτιζόμενων μπαταριών που χρησιμοποιούνται σε φορητούς υπολογιστές σημαίνει ότι το θέμα της μνήμης δεν είναι πλέον ζήτημα, όπως ήταν κατά τις ημέρες της μπαταρίας νικελίου-καδμίου. Οι φορητοί υπολογιστές τώρα πλέον χρησιμοποιούν την τεχνολογία ιόντων λιθίου που δεν δημιουργεί προβλήματα μνήμης.



Κρατήστε το laptop σε τροφοδοσία για να εξασφαλίσετε το μέγιστο της μπαταρίας , έτσι ώστε όταν χρειάζεστε πόρους της , να μπορείτε να τους χρησιμοποιείτε στο ανώτατο όριό τους.



Βήμα δεύτερο



Αντικαταστήστε την μπαταρία του laptop σας, όταν βλέπετε οτι γίνεται λιγότερο ικανή για τη φόρτιση.



Ένα χαρακτηριστικό των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι ότι χάνουν την ικανότητά τους να τροφοδοτούν με την πάροδο του χρόνου, και έτσι η τάση μπορεί να μειωθεί.



Βήμα τρίτο



Αν χρησιμοποιείτε Windows, πηγαίνετε στον ”Πίνακα ελέγχου από το μενού των Windows και επιλέξτε “Επιλογές ενέργειας”. Στη συνέχεια, διαλεξτε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας.



Επιλέξτε “Ισορροπημένο” για ένα συνδυασμό χρήσης της μπαταρίας του υπολογιστή και του τροφοδοτικού. Επιλέξτε “Υψηλή απόδοση” αν δεν περνάτε μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας την μπαταρία του laptop.



Μια ισορροπημένη ρύθμιση είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ της απόδοσης του υπολογιστή και της εξοικονόμησης ενέργειας.



Μια υψηλής απόδοσης ρύθμιση αυξάνει τη φωτεινότητα της οθόνης και μειώνει την κατάσταση αναμονής , με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση του υπολογιστή σας.



Αν έχετε mac, πιθανόν να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες αυτόματες ρυθμίσεις για τη μέγιστη απόδοση υπολογιστή αλλά ταυτόχρονα ισορροπία στην κατανάλωση μπαταρίας. Φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή από το app store, καθώς υπάρχουν πολλές, η οποία προσφέρει ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας.



Βήμα τέταρτο



Προσαρμόστε τις υφιστάμενες ρυθμίσεις σχεδίου ενέργειας.



Η φωτεινότητα της οθόνης παίζει μεγάλο ρόλο για το πόση ενέργεια σπαταλά το laptop σας. Το διάστημα μέχρι την κατάσταση αναμονής παίζει ρόλο επίσης.



Μειώστε το χρόνο για το πότε η οθόνη σκοτεινιάζει, η οθόνη σβήνει και ο υπολογιστής πηγαίνει…” για ύπνο” για να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.




Μια καλή ρύθμιση εξοικονόμησης μπαταρίας είναι: αμυδρή οθόνη σε ένα λεπτό, απενεργοποιημένη οθόνη σε δύο λεπτά, και κατάσταση αναμονής του υπολογιστή σε 10 λεπτά.



Μετακινήστε τη “Ρύθμιση φωτεινότητας πλάνου” για να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης στο πλαίσιο των ρυθμίσεων ενέργειας. Το μεσαίο σημείο της φωτεινότητας πλάνου είναι καλό για εξοικονόμηση μπαταρίας επίσης.



Βήμα πέμπτο



Δημιουργήστε ένα νέο σχέδιο παροχής ενέργειας με την επιλογή “Δημιουργία σχεδίου παροχής ενέργειας”, αν πέσετε σε προβλήματα με την κατάσταση αναμονής.



Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα που χρειάζεται ο υπολογιστής να μην μπει σε κατάσταση αναμονής, αλλά χρησιμοποιείτε ήδη την ισχύ της μπαταρίας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο παροχής ενέργειας μόνο για το συγκεκριμένο σενάριο.



Βήμα έκτο



Κάντε κλικ στο “Αλλαγή προηγμένων ρυθμίσεων ισχύος» για την διαχείριση των ρυθμίσεων. Μια ευρεία έννοια που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι μηχανικές συσκευές με κινητήρες χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια από ό, τι μη-μηχανικές. Ένας ανεμιστήρας και ένας σκληρός δίσκος είναι ένα παράδειγμα. Οι μεταποιητές χρησιμοποιούν επίσης σημαντική ισχύ, αν και δεν είναι μηχανικοί.



Βήμα έβδομο



Αποσυνδέστε συσκευές USB που δεν χρησιμοποιούνται – για παράδειγμα, ένα καλώδιο USB στο οποίο είναι συνδεδεμένη μια φωτογραφική μηχανή.



Η ισχύς παρέχεται συχνά στην συσκευή από το φορητό υπολογιστή.



Βήμα όγδοο (και τελευταίο)



Απενεργοποιήστε ραδιόφωνα που δεν χρησιμοποιούνται κατά τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή με μπαταρία. Αν το laptop σας περιλαμβάνει ενσωματωμένη Wi-Fi ή 3G συνδεσιμότητα, απενεργοποιήστε το ένα που δεν χρησιμοποιείτε.




newsmachine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου