Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

120 μνημεία με ελεύθερη είσοδo 31 Αυγούστου

Το μπλε φεγγάρι, την δεύτερη πανσέληνο του φετινού Αυγούστου
, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στις 31 του μηνός , σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους όλης της Ελλάδας.
Φέτος θα ανοίξουν για το κοινό 120 μνημεία με ελεύθερη είσοδο, από 80 που ήταν πέρυσι και σε 85 από αυτά, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολές.

Για τη βραδιά, εθελοντικά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι αρχαιοφύλακες, καθώς κι άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου.
"Φέτος καταφέραμε να ανοίξουμε περισσότερους χώρους, για να προσφέρουμε στον κόσμο μια ελεύθερη βραδιά γιορτής, για το ολόγιομο φεγγάρι", είπε η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού κι Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου.
Για την Ακρόπολη, η οποία όπως και πέρσι θα παραμείνει κλειστεί, η κυρία Βλαζάκη επεσήμανε ότι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς οι πέτρες στον χώρο γλιστρούν και δεδομένου ότι μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος, δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών.
Ωστόσο τόνισε, θα είναι ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης και στη Ρωμαϊκή Αγορά θα πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, που σημαίνει ότι θα γίνεται μια γιορτή στα ριζά της Ακρόπολης κι αυτή θα είναι στη μέση φωτισμένη.
Αναφερόμενη ενδεικτικά σε κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, η κ Βλαζάκη έδωσε έμφαση στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων, στην Σάμο και την Ικαρία, λέγοντας πως στις 23.00 ακριβώς θα σταματήσουν όλες οι δράσεις και θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους, η σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου.
http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου