Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ COCKTAILS

Οι καλύτερες συνταγές  κοκτείλ για μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά !



DAIQUIRI Για πρίν το φαγητό (ποτήρι cocktail)
4.5 cl Λευκό Ρούμι
2.0 cl Φρέσκος χυμός λεμόνι
0.5 cl Σιρόπι ζάχαρης
Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο, ανακινήστε καλά και σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι.

KIR Για πριν το φαγητό (Ποτήρι flute ή κρασιού) 
9.0 cl Λευκό ξηρό κρασί
1.0 cl Crème de Cassis
Βάζουμε πρώτα το Crème de Cassis στο ποτήρι και γεμίζουμε με το λευκό κρασί.

MANHATTAN Για πριν το φαγητό (Ποτήρι martini ήcocktail)
5.0 cl Rye ή Canadian whiskey
2.0 cl Κόκκινο Vermouth
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Γαρνίρουμε με κερασάκι maraschino.

MARGARITA Για πριν το φαγητό (Ποτήρι cocktail) 
3.5cl Tequila
2.0 cl Cointreau
1.5 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι που εχουμε βάλει στο χείλος του αλάτι.
(Για φρουτώδεις Margarita βάλτε στο blender το φρούτο της αρεσκείας σας μαζί με την πιο πάνω συνταγή. Μπορείτε να αντικαταστίσετε το αλάτι του χείλους με ζάχαρη.)

MARTINI (DRY) Για πριν το φαγητό (Ποτήρι martini) 
5.5 cl Gin
1.5 cl Ξηρό Vermouth
Βάζουμε τα υλικά στο mixing glass μαζί με πάγο και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε σε παγωμενο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια ελιά.

ΑLEXANDER Για μετά το φαγητό (Ποτήρι cocktail)
2.0 cl Cognac
2.0 cl Crème de Cacao (Σκούρη)
2.0 cl Φρέσκια κρέμα γάλακτος
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω τριμένο μοσχοκάρυδο.


BLACK RUSSIAN Για μετά το φαγητό (Ποτήριold fashioned)
5.0cl Vodka
2.0 cl Coffee liqueur
Βάζουμε τα υλικά κατ'ευθείαν στο ποτήρι, γεμίζουμε με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά.


RUSTY NAIL Για μετά το φαγητό (Ποτήρι oldfashioned)
4.5 cl Scotch whisky
2.5 cl
Drambuie
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Αναδεύουμε ελαφρά και γαρνιρουμε με μια φέτα λεμόνι.

BELLINI Long drink ( Ποτήρι flute)
10.0 cl Ξηρό αφρώδες κρασί
5.0 cl Πουρέ ροδάκινου
Βάζουμε τον πουρέ ροδάκινου μέσα στε παγωμένο ποτήρι και απογεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο.Αναδεύουμε ελαφρά.

BLOODY MARY Long drink (Ποτήρι highball)
4.5 cl Vodka
9.0 cl Χυμό ντομάτας
1.5 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε σταγόνες από Worchestershire Sauce, Tabasco , αλάτι και πιπέρι μέσα στο ποτήρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με πάγο. Αναδεύουμε και γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού και Celery.

GIN FIZZ Long drink ( Ποτήρι highball )
4.5 cl Gin
3.0 cl Φρέσκος χυμός λεμονιού
1.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
8.0 cl Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την σόδα στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
Συνηθίζουμε στην Ελλάδα να βάζουμε ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού αν και δεν υπαρχει στην original συνταγή.

PINA COLADA Long drink (Ποτήρι tumbler)
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Coconut cream
9.0 cl Χυμός Άνανα
Σόδα
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.
(Μπορούμε να το κάνουμε και frozen στο blender)

SCREWDRIVER Long drink (Ποτήρι highball) 
5.0 cl Vodka
10.0 cl Χυμό πορτοκάλι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι μαζί με πάγο και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.

SINGAPORE SLING Long drink ( Ποτήρι highball )
4.0 cl Gin
2.0 cl Cherry Brandy
0.5 cl Cointreau
0.5 cl DOM Benedictine
1.0 cl Γρεναδίνη
8.0 cl Χυμό ανανά
3.0 cl Χυμό λεμόνι
1 Σταγόνα Angostura
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με φέτα ανανά και κερασάκι maraschino.

TEQUILA SUNRISE Long drink (Ποτήρι highball )
4.5 cl Tequila
9.0 cl Χυμό πορτοκάλι
1.5 cl Γρεναδίνη
Βάζουμε την tequila και τον χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι μαζί με πάγο. Προσθέτουμε την Γρεναδίνη μετά για να δημουργήσουμε το ηλιοβασίλεμα. Δεν ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι, κερασάκι και προσφέρουμε με αναδευτήρα.

CAIPIRINHA (Ποτήρι old fashioned)
5.0 cl.Cachaca
1/2 Lime κομμένο σε 4 κομμάτια
2 κουταλάκια ζαχαρη
Βάζουμε το lime και την ζάχαρη στο ποτήρι και κάνουμε muddling. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την Cachaca.

COSMOPOLITAN (Ποτήρι cocktail)
4.0 cl. Vodka Citron 
1.0 cl. Cointreau
1.0 cl. Χυμός λεμονιού
1.0 cl. Χυμός cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

KAMIKAZE (Ποτήρι cocktail)
3.0 cl. Vodka
3.0 cl. Cointreau
3.0 cl. Χυμό λεμόνι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζι με πάγο. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι. Γαρνίρουμε με φέτα λεμονιού.

LONG ISLAND ICED TEA (Ποτήρι cocktail)
1.5 cl Vodka
1.5 cl Tequila
1.5 cl White Rum
1.5 cl Cointreau
1.5 cl Gin
2.5 cl Χυμό λαμόνι
3.0 cl Σιρόπι ζάχαρης
Σταγόνες Cola
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι και γεμίζουμε με πάγο. Ανακατεύουμε ελαφρα και σερβίρουμε με φέτα λεμονι και καλαμάκι.

MAI-TAI (Ποτήρι cocktail )
3.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Σκούρο ρούμι
1.5 cl Orange Curacao
1.5 cl Σιρόπι αμυγδάλου
1.0 cl Χυμό λεμονιού
Βαζουμε όλα τα υλικα στο shaker μαζι με πάγο εκτός από το σκούρο ρούμι. Χτυπάμε καλά και σουρώνουμε σε ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε με προσοχή το μαύρο ρούμι για να κάτσει ψηλά. Γαρνίρουμε με ανανά, φύλλα μέντας και φέτα λαμόνι.

MOJITO (Ποτήρι Highball)
4.0 cl Λευκό ρούμι
3.0 cl Χυμό λεμόνι
3 φύλλα μέντας ή δυόσμου
2 κουταλάκια ζάχαρη
Σόδα
Κάνουμε muddling την μέντα μαζί με την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το ρούμι και απογεμίζουμε με την σόδα. Γαρνίρουμε με φύλλα μέντας και φέτα λεμονιού.

B52 (Ποτήρι-Pousse cafe)
2.0 cl Kahlua
2.0 cl Bailey's Irish Cream
2.0 cl Grand Marnier
Βάζουμε τα υλικά μέσα στο ποτήρι με προσοχή πάνω στον πάγο κατά σειρά ώστε να γίνουν τρία χρώματα. Σερβίρουμε με αναδευτήρα.

CUBA LIBRE (Ποτήρι Highball)
5.0 cl Λευκό ρούμι
10.0 cl Cola
1.0 cl Χυμό λεμόνι
Βάζουμε τα υλικά στο ποτήρι και αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με φέτα λεμόνι.

SEX ON THE BEACH (Ποτήρι highball)
4.0 cl Vodka
2.0 cl Peach Schnapps
4.0 cl Χυμό πορτοκάλι
4.0 cl Χυμό cranberry
Βάζουμε όλα τα υλικά στο ποτήρι με πάγο και αναδεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φέτα πορτοκάλι.


Απολαύστε!
http://allostyle.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου