Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Δροσιστικό γλυκό σοκολάτα-φράουλα.

Υλικά:
  • 1 πακέτο μπισκότα πτί μπερ
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής φράουλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1/2 κιλό φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1400 ml γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ (350 ml ανά φάκελο άνθος αραβοσίτου)
  • μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)
  • σιρόπι σοκολάτας
  • τρούφα
Εκτέλεση: 

Τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα σε ένα μέτριο πυρέξ. Προαιρετικά αλείφουμε τα μπισκότα με μαρμελάδα φράουλα για πιο έντονη γεύση. 

Χτυπάμε με το σύρμα τους 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα με 700 ml γάλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα μπισκότα. 

Τοποθετούμε αλλη μια στρώση μπισκότα και τις ψιλοκομμένες φράουλες επάνω στα μπισκότα. 

Χτυπάμε με το σύρμα το φάκελο βανίλιας μαζί με το φάκελο φράουλα και 700 ml γάλα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την κρέμα φράουλας-βανίλιας επάνω στα μπισκότα. Τέλος στολίζουμε το γλυκό μας με κομμάτια φράουλας, τρούφα και σιρόπι σοκολάτας. 

Το καλό που έχει το γλυκό αυτό, εκτός από νόστιμο και ελαφρύ, είναι ότι μόλις το παρασκευάσουμε δεν χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο για να σταθεί, αλλά είναι "από την παραγωγή... στην κατανάλωση". Άν προλάβει να μείνει κανένα κομμάτι, φυλάξτε το στο ψυγείο 

http://greekcook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου