Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ο 13χρονος χάκερ που τρέλανε την Ευρώπη και το Facebook


Ήταν μόλις 13 ετών και είχε κάνει άνω - κάτω το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες ελληνικές υπηρεσίες.

Η φήμη του είχε ξεπεράσει τα όρια της χώρα μας, καθώς τα διαδικτυακά του «χτυπήματα» είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον κόσμο του ίντερνετ.

Ο λόγος για έναν 13χρονο αριστούχο μαθητή, είναι ένας από τους καλύτερους χάκερ της Ελλάδος και μέλος της οργάνωσης Greek Hacking Scene (GHS).
 

Ο μαθητής Γυμνασίου, ο οποίος σύμφωνα με τους άνδρες της Δίωξης Ηλετκρονικού Εγκλήματος αποτελεί τον ελληνικό βραχίωνα των «Anonymous» είχε πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
 

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 13χρονος με ειδική τεχνική κατάφερνε τα «κλέψει» κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com.
 

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφθασαν στα ηλεκτρονικά του ίχνη, έπειτα από ανάλυση ιχνών διαδικτυακής καταγγελίας.
 

Σε βάρος του 13χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία, ωστόσο, δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.
 

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του κατηγορούμενο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
 

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα έξι μέλη
 

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης (GHS).
 

Στα σπίτια των δραστών σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα έχουν βρεθεί 30 σκληροί δίσκοι, οχτώ φορητοί υπολογιστές, τέσσερα royter, δύο server, επτά usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.


Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, με τη μέθοδο των διαδικτυακών «εισβολών», πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.
 

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.
 



tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου